Vi uppdaterar hur ni hanterar sjukintyg i hälsoportalen

  • Vi har lanserat en uppdatering i hur ni arbetar med sjukintyg. Vi gör det enklare för både chefer och medarbetare att ladda upp och godkänna intygen.

    Se till att ert företag har aktiverat inställningen för att ladda upp sjukintyg för att använda modulen.

    När medarbetaren behöver lämna in ett sjukintyg hittar ni dom under Prehab/Rehab -> Sjukintyg. Där ser ni en lista med alla pågående ärenden. Ett pågående ärende är antingen en frånvaro som väntar på att medarbetaren laddar upp sitt intyg, ett intyg som har förfallit eller ett ärende där ett intyg väntar på godkännande.

    Det finns även en flik för godkända och arkiverade intyg. Ett intyg blir arkiverat när det har förfallit och medarbetaren har gjort en friskanmälan.

    portalen-sjukintyg.png

    NYHET

    Avvisa intyg

    Det går nu även att avvisa ett intyg. Har din medarbetare laddat upp fel intyg eller stämmer det inte med frånvaron? Nu går det att avvisa intyget och be medarbetaren ladda upp det igen.

    Det är även möjligt att länka intyget till en pågående utredning, då sparas intyget tills utredningen är avslutad. Se till att det finns en aktiv utredning innan ni godkänner intyget för att se detta alternativ.

    portalen-sjukintyg-2.png

    portalen-sjukintyg-3.png

    Om du har frågor angående hantering av sjukintyg - kontakta supporten så hjälper vi er!

    support@qurant.se eller 08-522 505 10 val 1

  • Fick du svar på din fråga?

      

    Vilken information saknar du?